Det var da en rigtig god øvelse!

Sådan sagde én af mine deltagere på en workshop jeg afholdt forleden. Efter indledende øvelser i værktøjskassen i mundtlig kommunikation, som vi kom igennem sammen, kom deltagerne til sidst i ilden hver for sig. Vi lavede en rundskreds, og så var opgaven, at deltagerne en ad gangen skulle træde ind midt i rummet og levere deres budskab.

Pludselig fandt de ud af, at det var noget andet end præcist det, de havde skrevet ned, som kom ud af munden. Lige pludselig var det deres personlige motivation, for det de talte om, der var i front. Men de fandt også ud af, at fordi de havde været igennem de indledende øvelser i, at finde stoffet til deres budskab, strukturere det og målrette det modtageren, så havde de al den ammunition de havde brug for, til at det i den ’live’ situation, blev endnu bedre. De havde fundet ud af, hvor deres egen motiavation og engagement lå, og hvad det virkelig var de mente.

Efter de var kommet med budskabet, gav jeg dem en individuel øvelse, der ville forbedre den enkeltes personlige præstation. Og pludselig trådte de endnu mere igennem med deres personlige budskab, og de fik oplevelsen af, at kunne brænde igennem!

Og det skyldes, at skal man finde ud af, hvordan det mundtlige virker i praksis, så skal man tale det frem, sige det højt, og få feedback på hvordan det virker. Det kan man ikke finde ud af i stilstand ved skrivebordet. Og så gælder det om, at have fat i sin egen motivation, det er det der brænder igennem og efterlader et varigt indtryk!

Reklamer

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: